MagNet Tiles

Edukativna magnetna slagalica koja umanjuje anksioznost

Beogradski dizajner Boris Haravan pod okriljem svoje kompanije Shape & Share osmislio je inovativnu igru za decu i odrasle – edukativnu slagalicu pod nazivom Mag-Net Tiles.

U pitanju je didaktična magnetna slagalica koja se sastoji od metalne table sa drvenim ramom i 180 magneta u četiri boje i tri različita oblika, čijim slaganjem i kombinacijama dobijate beskonačan broj geometrijskih oblika i konstrukcija sa 3D efektom. Igra se proizvodi u Srbiji i dolazi u dve varijante: Basic Set i Lux Set.

Pametni telefoni i tableti promenili su način na koji se deca danas igraju i komuniciraju, stoga je danas pravi izazov pronaći nešto što će zaokupiti njihovu pažnju.

Mag-Net Tiles poboljšava dečju kreativnost na zabavan način. Dete kroz igru razvija koncentraciju, zapaža detalje i razvija druge veštine, poput donošenja odluka ili rešavanja problema.

Uz magnetne pločice stiže i knjižica prepuna novih oblika i ideja koja ne sadrži samo dvodimenzionalne figure več i 3D oblike i šarene slike koje će sigurno zainteresovati mališane.

Podstaknite dete da pogleda te slike i pokuša da napravi repliku, ali i da kreira svoju verziju živopisnih umetničkih dela. Podstaknite ga da izgradi svet mašte pomoću različitih oblika i boja.

Mag-Net Tiles igra navodi dete da istražuje i razvija kreativnu snagu, stimulišući kognitivne sposobnosti.

magnet tiles igracka

Osim toga, u igri može da učestvuje više igrača što razvija i timski duh. Deca (pa i odrasli) imaju potpunu slobodu da dizajniraju razne oblike, a kao rezultat toga dolazi do smanjenja anksioznosti, pa čak i ublažavanja poremećaja nedostatka pažnje.

Magnetne pločice napravljene su od materijala koji je izdržljiv i bezbedan za kožu. Testirane su i odobrene od strane ovlašćenih laboratorija kompanije SGS za ispitivanje igračaka u Francuskoj.

Kako bi nastavila uspešnu proizvodnju ove igračke, kompanija Shape & Share pokrenula je i crowdfunding kampanju na platformi Kickstarter.

Izvor: Magazin Original

Boris Haravan
Boris Haravan

Ostavi poruku

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *